Skip to content
Products search
Bekijk alle resultaten
€
0,00
0
Cart
Rode wijn
Rode wijn Rode wijnen zijn natuurlijk gemaakt van blauwe druiven. De kleur van de wijn ontstaat nadat de druiven gekneusd zijn en men ze laat inweken. Dit kneuzen gaat vaak met een machine of zelfs, zoals in de Douro voor de Port produktie, zelfs soms met de voeten. Dit is overigens hier geen folklore maar zorgt ervoor dat de kleur extra snel uit de schillen zijn gehaald. De kleurstoffen in de schil geven namelijk de wijn een rode kleur mee. Er zijn natuurlijk druiven die meer -en ook die minder kleur geven. Bijvoorbeeld de Pinot Noir heeft niet zo veel kleurpigment (ook wel anthocyanen genoemd) terwijl de Cabernet Sauvignon dit wel heeft. In de meeste gevallen duurt dit proces een week of 2. Je kan van blauwe druiven ook natuurlijk witte wijn of rosé maken. Dan laat men het sap direct aflopen na de persing. Afhankelijk van de gebruikte druivensoort krijgt de wijn een licht of donker rode kleur mee. Voor de kwaliteit van de wijn maakt dit niets uit. Een druif met veel kleur is bijvoorbeeld is de Cabernet Sauvignon terwijl de Pinot Noir juist veel minder kleur afgeeft. Ook maakt dit proces uit bij de afgifte van eventueel…
Wijnstreken
Franschhoek
Franschhoek Valley is een brede met wijngaarden omzoomde vallei in de zuidoostelijke hoek van Paarl, in de West-Kaap van Zuid-Afrika. Deze kleine vallei is de thuisbasis van enkele van de beroemdste wijndomeinen van Zuid-Afrika. Men produceert al sinds de 17e eeuw wijn. Shiraz en Cabernet Sauvignon zijn de belangrijkste druiven achter de volle rode wijnen van Franschhoek. De regio associeert men ook met de productie van Cap Classique mousserende wijn die voornamelijk geproduceerd is uit Chardonnay / Pinot Noir blends. Franschhoek Valley is een op zichzelf staand kustgebied in het Zuid-Afrikaanse Wine of Origin-programma. Nabijgelegen districten zijn Stellenbosch in het zuidwesten en de hoger gelegen gebieden van Overberg in het oosten. Franschhoek geografie en klimaat De wijngaarden van Franschhoek liggen in een duidelijk afgebakende vallei. De Wemmershoek Mountains in het noorden scheiden het van de Breede River Valley, terwijl de Groot Drakenstein en Franschhoek Mountains in het zuiden het beschermen tegen zware oceanische invloeden. De Berg River, ontspringend in de Drakenstein Mountains, loopt door het centrum van Franschhoek richting Paarl. Deze topografie is ideaal voor de wijnbouw, waardoor wijnboeren het aspect kunnen beheersen om het aantal uren zonneschijn te maximaliseren. Franschhoek heeft een warm, continentaal klimaat, bij uitstek geschikt voor…
Stellenbosch
Stellenbosch is zowel in historisch als kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het wijnbouwgebied, dat gelijknamig is aan de stad Stellenbosch, is al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Bovendien is in Stellenbosch een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut gevestigd, waar als enige in Zuid-Afrika een aparte afdeling wijnbouw en oenologie bestaat. Het opleidingsinstituut staat hoog aangeschreven, wijnmakers die daar hun opleiding hebben gevolgd behoren tot de meest succesvolle van het land. Het gebied kent een verrassende verscheidenheid aan terroirs. De drie bergen die het gebied omringen (Helderberg, Simonsberg en Drakenberg) zijn hierbij van grote invloed. De veelheid aan bodems en microklimaten maakt dit wijngebied geschikt voor de teelt van een groot aantal verschillende druivenrassen. De beste wijngaarden liggen op de hellingen van de drie bergen, waar de bodem rijk is aan graniet en waar de oceaanwind voor verkoeling zorgt. Kenmerkend voor veel wijnhuizen is dat zij zowel rode als witte wijnen produceren. Veel terroirs in Stellenbosch blijken geschikt voor het verbouwen van blauwe druiven en als gevolg daarvan ligt de focus iets meer op de productie van rode wijnen. Cabernet sauvignon, merlot en shiraz zijn de meest gebruikte druiven en komen als mono-cepage of…
Robertson
Robertson is een wijnproducerend gebied in de Breede River Valley-regio van de West-Kaap. Ongeveer 160 km ten oosten van Kaapstad. Robertson is een van Zuid-Afrika’s bekendere wijnproducerende gebieden. men kan het associëren met de productie van rijke, fruitgedreven rode en witte wijnen, meestal gemaakt van de Chardonnay- en Shiraz-druivensoorten. Niet te vergeten zijn ook de mousserende wijnen van Chardonnay en Pinot Noir. Het gebied beslaat het land direct rondom de stad Robertson. Het is gescheiden van de semi-aride Klein Karoo-regio in het noorden door de Langeberg Mountains. De Breede-rivier kronkelt door de regio. Veel van de verspreide wijngaarden van Robertson liggen langs de zijrivieren en aan de voet van de bergen. Droog klimaat Het droge, warme klimaat in Robertson is optimaal voor de productie van premium druiven. Jaarlijkse regenval is een karige 400 mm, en de rivier gebruikt men voor irrigatie. De zuidoostelijke bries van de Indische Oceaan op 90 km afstand heeft echter een verkoelend effect op de wijngaarden en zorgt alsook voor vocht in het gebied. Af en toe een nevel zorgt ook voor verfrissende verkoeling. Terwijl de dagtemperaturen kunnen oplopen tot 30 ° C zijn de avonden veel koeler. Deze dagelijkse temperatuurvariatie betekent dat de druiven de…
Western Cape (West-Kaap)
Western Cape (West-Kaap) is de belangrijkste wijnprovincie van Zuid-Afrika Als je aan Zuid-Afrika denkt, denk je waarschijnlijk aan safari’s en wilde dieren. Western Cape is niet alleen een regio met een ongeëvenaarde schoonheid. Er worden ook uitstekende wijnen geproduceerd. Western Cape is de meest zuidelijke provincie van Zuid-Afrika en is bekend van de majestueuze Tafelberg. Deze regio is het middelpunt van de Zuid-afrikaanse wijnbouw. Hier worden prachtige wijnen geproduceerd die veel mensen over de hele wereld waarderen. De bekende wijndistricten Stellenbosch, Paarl liggen in Western Cape. De Western Cape heeft een lange geschiedenis van wijnbouw. De regio heeft een aantal van de beste wijngaarden ter wereld. De koele kustlucht en de mediterrane invloeden van de omliggende oceaan maken het gebied uitermate geschikt voor wijnbouw. Hier worden vooral wijnen geproduceerd met een intense smaak en veel aroma. Het klimaat is ideaal voor wijnbouw, met lange, warme zomers en koele, vochtige winters. De bodem is ideaal voor het verbouwen van druiven. Daardoor is komen uit deze wijnregio een aantal van de beste wijnen van Zuid-Afrika. Witte wijn, Rode wijn en Mousserende wijn uit Western Cape De wereldberoemde wijnen die hier worden gemaakt, variëren van sappige rode wijnen tot droge witte wijnen. Er zijn ook verschillende mousserende wijnen…
Druiven
Pinotage
Cabernet Sauvignon
Shiraz
Merlot
Cabernet Franc
Smaken
Soepel & Vol
Krachtig & Complex
Witte wijn
Witte wijn Met honderden soorten witte wijndruiven is er net zoveel informatie over witte wijn om over te leren als dat er in alle uithoeken van de wereld witte wijndruiven zijn geplant. Dat gezegd hebbende, zul je waarschijnlijk maar een handvol van deze druiven het vaakst tegenkomen. Hier benoemen we even de meest belangrijke! Chardonnay Veelzijdig en populair, Chardonnay groeit over de hele wereld. Het bereikt zijn mineraalrijke hoogtepunt in Bourgondië, rijpt tot tropische rijkdom in Californië en Australië en gedijt goed op nieuw eiken. Het pikt boterachtige aroma’s op van malolactische gisting en geroosterde of vanillegeuren van veroudering in nieuwe vaten. Op zichzelf herinnert jonge Chardonnay zich het meest waarschijnlijk aan verse groene appels, zowel qua geur als smaak. Afhankelijk van de wijnmaker kan het knapperig en steenachtig, boterachtig en geroosterd worden gemaakt, of briljant fris met smaken van groene appel en citrus. Chenin Blanc Chenin Blanc is een witte druif die veel voorkomt in de Loire-vallei in Frankrijk. Het is veelzijdig en kan droge, off-dry, mousserende en zoete dessertwijnen produceren. Ook bekend als Steen in Zuid-Afrika, vertonen wijnen gemaakt van Chenin Blanc typisch bloemige aroma’s, appel- en peerachtige smaken en assertieve zuren. Gewürztraminer Deze druif bereikt zijn hoogtepunt…
Wijnstreken
Franschhoek
Franschhoek Valley is een brede met wijngaarden omzoomde vallei in de zuidoostelijke hoek van Paarl, in de West-Kaap van Zuid-Afrika. Deze kleine vallei is de thuisbasis van enkele van de beroemdste wijndomeinen van Zuid-Afrika. Men produceert al sinds de 17e eeuw wijn. Shiraz en Cabernet Sauvignon zijn de belangrijkste druiven achter de volle rode wijnen van Franschhoek. De regio associeert men ook met de productie van Cap Classique mousserende wijn die voornamelijk geproduceerd is uit Chardonnay / Pinot Noir blends. Franschhoek Valley is een op zichzelf staand kustgebied in het Zuid-Afrikaanse Wine of Origin-programma. Nabijgelegen districten zijn Stellenbosch in het zuidwesten en de hoger gelegen gebieden van Overberg in het oosten. Franschhoek geografie en klimaat De wijngaarden van Franschhoek liggen in een duidelijk afgebakende vallei. De Wemmershoek Mountains in het noorden scheiden het van de Breede River Valley, terwijl de Groot Drakenstein en Franschhoek Mountains in het zuiden het beschermen tegen zware oceanische invloeden. De Berg River, ontspringend in de Drakenstein Mountains, loopt door het centrum van Franschhoek richting Paarl. Deze topografie is ideaal voor de wijnbouw, waardoor wijnboeren het aspect kunnen beheersen om het aantal uren zonneschijn te maximaliseren. Franschhoek heeft een warm, continentaal klimaat, bij uitstek geschikt voor…
Robertson
Robertson is een wijnproducerend gebied in de Breede River Valley-regio van de West-Kaap. Ongeveer 160 km ten oosten van Kaapstad. Robertson is een van Zuid-Afrika’s bekendere wijnproducerende gebieden. men kan het associëren met de productie van rijke, fruitgedreven rode en witte wijnen, meestal gemaakt van de Chardonnay- en Shiraz-druivensoorten. Niet te vergeten zijn ook de mousserende wijnen van Chardonnay en Pinot Noir. Het gebied beslaat het land direct rondom de stad Robertson. Het is gescheiden van de semi-aride Klein Karoo-regio in het noorden door de Langeberg Mountains. De Breede-rivier kronkelt door de regio. Veel van de verspreide wijngaarden van Robertson liggen langs de zijrivieren en aan de voet van de bergen. Droog klimaat Het droge, warme klimaat in Robertson is optimaal voor de productie van premium druiven. Jaarlijkse regenval is een karige 400 mm, en de rivier gebruikt men voor irrigatie. De zuidoostelijke bries van de Indische Oceaan op 90 km afstand heeft echter een verkoelend effect op de wijngaarden en zorgt alsook voor vocht in het gebied. Af en toe een nevel zorgt ook voor verfrissende verkoeling. Terwijl de dagtemperaturen kunnen oplopen tot 30 ° C zijn de avonden veel koeler. Deze dagelijkse temperatuurvariatie betekent dat de druiven de…
Stellenbosch
Stellenbosch is zowel in historisch als kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het wijnbouwgebied, dat gelijknamig is aan de stad Stellenbosch, is al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Bovendien is in Stellenbosch een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut gevestigd, waar als enige in Zuid-Afrika een aparte afdeling wijnbouw en oenologie bestaat. Het opleidingsinstituut staat hoog aangeschreven, wijnmakers die daar hun opleiding hebben gevolgd behoren tot de meest succesvolle van het land. Het gebied kent een verrassende verscheidenheid aan terroirs. De drie bergen die het gebied omringen (Helderberg, Simonsberg en Drakenberg) zijn hierbij van grote invloed. De veelheid aan bodems en microklimaten maakt dit wijngebied geschikt voor de teelt van een groot aantal verschillende druivenrassen. De beste wijngaarden liggen op de hellingen van de drie bergen, waar de bodem rijk is aan graniet en waar de oceaanwind voor verkoeling zorgt. Kenmerkend voor veel wijnhuizen is dat zij zowel rode als witte wijnen produceren. Veel terroirs in Stellenbosch blijken geschikt voor het verbouwen van blauwe druiven en als gevolg daarvan ligt de focus iets meer op de productie van rode wijnen. Cabernet sauvignon, merlot en shiraz zijn de meest gebruikte druiven en komen als mono-cepage of…
Western Cape (West-Kaap)
Western Cape (West-Kaap) is de belangrijkste wijnprovincie van Zuid-Afrika Als je aan Zuid-Afrika denkt, denk je waarschijnlijk aan safari’s en wilde dieren. Western Cape is niet alleen een regio met een ongeëvenaarde schoonheid. Er worden ook uitstekende wijnen geproduceerd. Western Cape is de meest zuidelijke provincie van Zuid-Afrika en is bekend van de majestueuze Tafelberg. Deze regio is het middelpunt van de Zuid-afrikaanse wijnbouw. Hier worden prachtige wijnen geproduceerd die veel mensen over de hele wereld waarderen. De bekende wijndistricten Stellenbosch, Paarl liggen in Western Cape. De Western Cape heeft een lange geschiedenis van wijnbouw. De regio heeft een aantal van de beste wijngaarden ter wereld. De koele kustlucht en de mediterrane invloeden van de omliggende oceaan maken het gebied uitermate geschikt voor wijnbouw. Hier worden vooral wijnen geproduceerd met een intense smaak en veel aroma. Het klimaat is ideaal voor wijnbouw, met lange, warme zomers en koele, vochtige winters. De bodem is ideaal voor het verbouwen van druiven. Daardoor is komen uit deze wijnregio een aantal van de beste wijnen van Zuid-Afrika. Witte wijn, Rode wijn en Mousserende wijn uit Western Cape De wereldberoemde wijnen die hier worden gemaakt, variëren van sappige rode wijnen tot droge witte wijnen. Er zijn ook verschillende mousserende wijnen…
Druiven
Chardonnay
Chenin Blanc
Sauvignon Blanc
Smaken
Vol & Rond
Rijk & Complex
Rosé
Rosé wijnen Rosé is een echte “wijnmakers” wijn omdat hij wordt gemaakt door de most slechts korte tijd te laten “macereren” met de schil van rode wijndruiven. Roséwijnen werden voor het eerst populair aan het einde van de 18e eeuw toen Franse wijnen die in Engeland werden geïmporteerd, “Claret” werden genoemd (klinkt als “Clairette”) om hun lichtrode kleur te beschrijven. Tegenwoordig kun je roséwijnen van alle stijlen (zoet of droog) vinden, gemaakt van veel verschillende druiven van Cabernet Sauvignon tot Zinfandel. Maar wat te proberen? Probeer in plaats van de zoete versie een meer droge Rosé om de subtiele elegante smaken te proeven. Enkele van de meest klassieke versies van droge rosé komen uit Zuid-Frankrijk in de Provence en de regio Pays d’Oc. De variëteiten die worden gebruikt om deze wijnen te maken, zijn onder meer Grenache, Syrah, Carignan en Mourvèdre – allemaal rode wijnvariëteiten! Omdat rosé overal wordt gemaakt, kun je het misschien beter vasthouden aan een gemaakt met een of meer van de bovengenoemde variëteiten om een klassieke rosé te ervaren. 3 methodes Er zijn drie belangrijke manieren om roséwijn te produceren: huidcontact, saignée en blenden. Roséwijnen kunnen stil, mousserend of mousserend worden gemaakt en met een breed…
Wijnstreken
Druiven
Muscat
Pinotage
Smaken
Intens & Fruitig
Mousserend
Ook in Zuid–Afrika worden uitstekende mousserende wijnen geproduceerd. Maarrrr… dat mogen ze natuurlijk geen champagne te noemen. Dat mogen ze uiteraard alleen in Frankrijk en daar wordt streng op toegezien. Echter, er wordt terdege goede bubbels gemaakt, hier op het zuidelijk halfrond. Zeker niet te versmaden met een hoge tot zeer hoge kwaliteit. In Zuid-Afrika noemen ze de mousserende wijn met een mooie naam “Vonkelwyn”. Dit is een algemene benaming die bijvoorbeeld als bij Duitse sekt nogal in kwaliteit wisselt. Daarom heeft men een eigen benaming ontwikkeld die staat voor hun beste kwaliteit: MCC, ofwel “méthode cap classique”. Bij de Zuid-Afrikaanse wijnwinkel vindt u er diverse. Even geen Champagne, dan is de Cap Classique een uitstekend alternatief. Veel van de mousserende wijn die in Zuid-Afrika wordt geproduceerd wordt gemaakt volgens de zogenaamde tankmethode of simpelweg door kunstmatig koolzuur aan de stille wijn toe te voegen. Dit soort bubbels is vaak niet echt de moeite van het proeven waard. Wij verkopen die dan ook niet bij de Zuidafrikaansewijnwinkel.nl. Gelukkig zijn Zuid-Afrikaanse wijnmakers ook heel goed in het maken van mousserende wijn van uitstekende kwaliteit. Ze streven ernaar om hun mousserende wijnen net zo te produceren als de grote champagnehuizen in Frankrijk. Wat…
Wijnstreken
Druiven
Chardonnay
Pinot Nero
Smaken
Bruisend & Complex
Cadeauverpakkingen
Stel uw eigen wijncadeau samen. Kies zelf uw wijn(en) en bestel er een luxe houten wijnkistje bij met schuifdeksel.
Wijnglazen
Rode wijn
Wijnstreken
Franschhoek
Stellenbosch
Robertson
Western Cape (West-Kaap)
Druiven
Pinotage
Cabernet Sauvignon
Shiraz
Merlot
Cabernet Franc
Smaken
Soepel & Vol
Krachtig & Complex
Witte wijn
Wijnstreken
Franschhoek
Robertson
Stellenbosch
Western Cape (West-Kaap)
Druiven
Chardonnay
Chenin Blanc
Sauvignon Blanc
Smaken
Vol & Rond
Rijk & Complex
Rosé
Wijnstreken
Druiven
Muscat
Pinotage
Smaken
Intens & Fruitig
Mousserend
Wijnstreken
Druiven
Chardonnay
Pinot Nero
Smaken
Bruisend & Complex
Cadeauverpakkingen
Wijnglazen
Menu
Rode wijn
Wijnstreken
Franschhoek
Stellenbosch
Robertson
Western Cape (West-Kaap)
Druiven
Pinotage
Cabernet Sauvignon
Shiraz
Merlot
Cabernet Franc
Smaken
Soepel & Vol
Krachtig & Complex
Witte wijn
Wijnstreken
Franschhoek
Robertson
Stellenbosch
Western Cape (West-Kaap)
Druiven
Chardonnay
Chenin Blanc
Sauvignon Blanc
Smaken
Vol & Rond
Rijk & Complex
Rosé
Wijnstreken
Druiven
Muscat
Pinotage
Smaken
Intens & Fruitig
Mousserend
Wijnstreken
Druiven
Chardonnay
Pinot Nero
Smaken
Bruisend & Complex
Cadeauverpakkingen
Wijnglazen
€
0,00
0
Cart
Products search
Bekijk alle resultaten
Home
»
Rosé
Terug
Rosé
Filteren
Filteren
Reset filters x
Regio
Druif
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Alcoholpercentage
Jaargang
Toon resultaten
Reset filters
Showing all 2 results
Sort by popularity
Sort by average rating
Sort by latest
Sort by price: low to high
Sort by price: high to low
Delheim Pinotage Rosé
Delheim Pinotage Rosé - 2020
Stellenbosch, Western Cape (West-Kaap)
€
9,25
In wijnmandje
Aanbieding
Aaldering Estate Pinotage rosé
Aaldering Estate Pinotage rosé - 2020
Stellenbosch, Western Cape (West-Kaap)
€
19,50
Original price was: € 19,50.
€
17,50
Current price is: € 17,50.
In wijnmandje
✕