Cabernet Sauvignon

Rosé wijnen

Rosé wijnen komen in Italië veelal voor onder de term Rosato. Specifieke rosé’s komen bijvoorbeeld  uit de regio Abruzzo en is  bekend onder de naam Cerasuolo. Daarnaast ook een uitstekend glas uit Lombardije genaamd Chiaretto. Eigenlijk een soort van lichte Bardolino met veel smaak.
Veel rosé’s  kenmerken zich door robuustheid en juist wat donkere kleur. Rose’s niet alleen voor het apéro bedoelt maar ook voor bij het eten. Helaas zien we wel een knieval naar meer lichtere en fruitige wijnen. De consument wil steeds wijnen welke lichter van kleur zijn.

De Italiaanse rosé’s zijn zeer  smaakvol en daardoor geschikt als zomers aperitief maar prima door te drinken bij een zomerse salade of lichte maaltijd. Lekker fruitig maar soms ook met een heel andere stijl met juist lekker veel kruidigheid.

Verrassend voor een feestelijke gelegenheid is de rosé spumante. Vooral de Franciacorta mousserende wijnen zijn wijnen die het echt super goed op tafel doen . Vaak krachtig van smaak en structuur. Fantastisch  bij een stukje gerookte of gepocheerde zalm. Fruitig van smaak, een heel zachte mousse en mooie stevige afdronk met een feestelijke uitstraling.

Toont alle 5 resultaten