Steenberg

De wijnen zijn van steenberg zijn klassiek en doen denken aan de oude wereld, ze complimenteren heerlijk maaltijden terwijl ze het perfecte huwelijk van lekker eten en goede wijn creëren. Sinds 2007 is Graham Beck de trotse eigenaar van het landgoed. Mocht u in de buurt zijn dan adviseren wij zeer een bezoek aan hun restaurant. Fantastisch!
Regio
Regio
Druif
Druif
Toon meer opties
Flesinhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Steenberg wijn estate geniet het aanzien dat het de oudste boerderij is in het schilderachtige dal van Constantia, welke over het algemeen wordt beschouwd als de eerste regio met wijngaarden van Zuid-Afrika. Met zijn koele, zee-gerichte hellingen en majestueuze granieten bergkammen, heeft de wijngaard van Steenberg een wereldwijde reputatie voor het produceren van uitstekende Kaapse wijnen. Het landgoed beschikt over een ultra moderne wijnmakerij, die enkele van de beste van het land bekroonde wijnen produceert.

Steenberg – ‘Berg van steen’ – klinkt romantisch, maar de oorspronkelijke naam was nog mooier: het droeg de naam ‘Swaaneweide’ – de voederplaats van zwanen.

Of hier zwanen inderdaad naar beneden vlogen om te drinken en te zwemmen in het koele heldere water van de boerderij, of dat de eerste eigenaar, Catharina Ras, nostalgisch was over haar vroegere huis in Lübeck, aan de Baltische kust van Duitsland, is moeilijk te zeggen. Catharina heeft waarschijnlijk de naam aan de boerderij gegeven om wat ze dacht waren zwanen die niet van nature voorkomen in Zuid-Afrika en zeker niet Constantia. Er wordt gedacht dat ze spoorwiekganzen voor zwanen hield want vandaag vind je nog steeds een grote populatie van deze spoorwiekganzen op Steenberg .

Steenberg onderging uitgebreide bodem- en micro-klimaat-analyses voordat er aan een volledig herbeplantingprogramma werd begonnen. Er zijn ongeveer 62ha onder wijnstok, waarvan 60% wit: Sauvignon Blanc (50% van het totaal aanplant) en Semillon. De rode rassen zijn Merlot, Cabernet Franc en Shiraz. De boerderij is ook één van een handvol wijnbedrijven in de Kaap, die geïnvesteerd heeft in de rode Italiaanse variëteit Nebbiolo.

De filosofie is dat de “wijnen geteeld worden in de wijngaard en daarna verzorgd worden in de wijnmakerij”. Speciale aandacht werd daarom gegeven in het verkrijgen van de beste en laatst bekende klonen die afgestemd worden op de juiste gronden en hellingen.

Uit de analytische oog van General Manager John Loubser vormen de belangrijkste ingrediënten om een ​​superieure wijn te maken: de kwaliteit van de wijngaarden, het klimaat en de zachte menselijke interventie om de druif te laten doen wat het van nature uit doet. De positieve en gevoelige passie van John aan de wijnindustrie drukt zijn onuitwisbare stempel op de wijnen van Steenberg.

De wijnen zijn klassiek en doen denken aan de oude wereld, ze complimenteren heerlijk maaltijden terwijl ze het perfecte huwelijk van lekker eten en goede wijn creëren.