Constantia

Constantia is de oudste wijnregio in Zuid-Afrika en ligt vlakbij Kaapstad. Hier worden door het zeeklimaat en vruchtbare bodem heerlijke wijnen gemaakt. Constantia is erg bekend om de expressieve, frisdroge sauvignon blanc.
Regio
Druif
Druif
Toon meer opties
Flesinhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

De wijnregio Constantia in Zuid-Afrika is een prachtig gebied aan de voet van de Tafelberg, de meest iconische berg in de omgeving. Deze regio is het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, en is beroemd om haar witte wijnen, zoals Constantia Sauvignon Blanc. De wijnstokken die hier groeien, hebben een mild klimaat dat ideaal is voor druiven. De bodem is kalkrijk, waardoor de wijnen een verfijnde smaak krijgen. Constantia is ook bekend om zijn prachtige tuinen en parken, waaronder de Groot Constantia-tuin, die al meer dan 300 jaar oud is. De wijnen uit deze regio worden wereldwijd geëxporteerd, waardoor wijnliefhebbers overal ter wereld kunnen genieten van deze heerlijke wijnen.

Wine of Origin Constantia

Constantia ontwikkelde zich de afgelopen vier decennia tot een ward (een wijngebied dat in het kader van de Wine of Origin-wet van 1973 is afgebakend vanwege zijn unieke terroir) met 430 hectare aan wijngaarden en een aanzienlijk aantal wijnhuizen en wijnstijlen, met als specialismen twee heel verschillende wijnen: de historische, zoete muskaatwijnen en de frisse wijnen van de Sauvignon Blanc druif.

Constantia staat bekend om de expressieve, frisdroge wijnen van sauvignon blanc. Deze wijnen komen van de hoger gelegen (dus koelere wijngaarden). De oceaan zorgt door de zeewind voor flinke verkoeling en zorgt voor behoud van de zuren en aroma’s in de druiven.