Western Cape (West-Kaap)

Western Cape (West-Kaap) is de belangrijkste wijnprovincie van Zuid-Afrika

Als je aan ZuidAfrika denkt, denk je waarschijnlijk aan safari‘s en wilde dieren. Western Cape is niet alleen een regio met een ongeëvenaarde schoonheid. Er worden ook uitstekende wijnen geproduceerd. Western Cape is de meest zuidelijke provincie van ZuidAfrika en is bekend van de majestueuze Tafelberg. Deze regio is het middelpunt van de Zuid-afrikaanse wijnbouw. Hier worden prachtige wijnen geproduceerd die veel mensen over de hele wereld waarderen.

De bekende wijndistricten Stellenbosch, Paarl liggen in Western Cape.

De Western Cape heeft een lange geschiedenis van wijnbouw. De regio heeft een aantal van de beste wijngaarden ter wereld. De koele kustlucht en de mediterrane invloeden van de omliggende oceaan maken het gebied uitermate geschikt voor wijnbouw. Hier worden vooral wijnen geproduceerd met een intense smaak en veel aroma.

Het klimaat is ideaal voor wijnbouw, met lange, warme zomers en koele, vochtige winters. De bodem is ideaal voor het verbouwen van druiven. Daardoor is komen uit deze wijnregio een aantal van de beste wijnen van ZuidAfrika.

Witte wijn, Rode wijn en Mousserende wijn uit Western Cape

De wereldberoemde wijnen die hier worden gemaakt, variëren van sappige rode wijnen tot droge witte wijnen. Er zijn ook verschillende mousserende wijnen die worden gemaakt met behulp van lokale druivenrassen.

De wijnen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder rode wijnen, zoals Pinot Noir, Shiraz en Cabernet Sauvignon; witte wijnen, zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc; en mousserende wijnen, zoalsthode Cap Classique, Rosé en Brut. Er zijn vele wijnhuizen in de Western Cape waar je deze fijne wijnen kunt proeven en kopen.

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond