Rupert & Rothschild

Rupert and Rothschild is een van de aristocratische wijndomeinen van Zuid-Afrika. Het Friderickburg Estate in Franschhoek waar het project wordt uitgevoerd als een 50:50 partnerschap tussen de familie Rupert en de familie Rothschild (bekend van Bordeaux).60% van de druiven is afkomstig van wijngaarden die eigendom zijn van Rupert, terwijl andere druiven worden ingekocht. Superster-wijnadviseur Michel Rolland is hier werkzaam, bezoekt het landgoed vier keer per jaar en assisteert wijnmaker Schalk-Willem Joubert
Regio
Regio
Druif
Druif
Toon meer opties
Flesinhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

1997 is het jaar waarin Rupert & Rothschild is ontstaan – vanuit een gedeelde passie voor wijn, een gedeeld streven naar uitmuntendheid. Maar Het verhaal gaat veel verder terug – eeuwen zelfs – tot de geboorte van twee families, afgestemd op hun visie.

De wijnbouwgeschiedenis van de familie Rothschild is geworteld in Frankrijk, waar James de Rothschild in 1868 het belangrijkste Bordeaux-landgoed Château Lafite kocht. Hij begon een liefdesrelatie met de wijnstok die meer dan 100 jaar later zou worden voortgezet door zijn achterkleinzoon, Baron Edmond de Rothschild.

Gemotiveerd door een droom om enkele van de beste wijnen ter wereld vorm te geven, richtte Baron Edmond de Rothschild verschillende wijnmakerijen op in Europa, en later in talloze uithoeken van de wereld – een gekoesterde collectie die samen Edmond de Rothschild Heritage vormt.

Gedreven door vastberadenheid en een onwankelbaar optimisme, heeft wijlen dr. Anton Rupert het ondernemerschap altijd in zijn bloed gehad. Afgezien van een flair voor het opbouwen van bedrijven uit het niets, hadden hij en zijn vrouw, Huberte, eerbied voor kunst, voor mensen, voor de natuurlijke wereld en voor de belofte van Zuid-Afrikaanse wijn.

Hij en zijn familie hebben veel energie en vele jaren gestoken in het cultiveren van landgoederen in Franschhoek die excellentie, plezier en prestige voor de wereld samenbrengen.

Baron Edmond de Rothschild, goed ingeburgerd in de Oude Wereld, stond te popelen om zijn passie en expertise over de wateren te brengen – om wijnen van grote afkomst te koesteren in de landen van de Nieuwe Wereld. Zijn ontmoeting met dr. Rupert was de ideale basis voor een joint venture op de zonovergoten gronden van Zuid-Afrika.

Ze vonden de perfecte plek: een rustige boerderij in Franschhoek aan de voet van de Simonsberg. En ze zetten in op een eenvoudige en elegante aanpak. Ze begonnen met drie zorgvuldig vervaardigde wijnen te creëren – twee Bordeaux-melanges en één Chardonnay – die het volledige potentieel van de lokale wijnstokken tot uitdrukking zouden brengen.

Dit zijn iconische wijnen geworden die hun eigen normen bepaalden – zeldzame, speciale, unieke wijnen. Wijnen die smaken naar vooruitgang en welvaart, familie en vriendschap. Wijnen die niet zijn gemaakt voor winst of trots, maar puur uit liefde voor het ambacht en het plezier van het eindproduct.