Simonsig

Bij Simonsig drijven de waarden van de familie Malan de toewijding van het landgoed om wijnen van internationaal gewaardeerde uitmuntendheid te produceren, die uitdrukking geven aan het unieke en diverse terroir van de regio Stellenbosch. Daarnaast hebben deze wijnen een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.
Regio
Regio
Druif
Druif
Toon meer opties
Flesinhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties

Toont alle 4 resultaten

Simonsig Wine Estate staat synoniem voor de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie, de wijnstreek Stellenbosch en de familienaam Malan.

Deze elementen zijn met elkaar verweven in deze familieboerderij, waar wijlen Frans Malan de eerste fles produceerde van onze geliefde Kaapse Vonkel. Hij wordt ook geëerd voor het mede-oprichten van de bloeiende Stellenbosch Wine Route, een primeur in zijn tijd. Tegenwoordig leeft zijn nalatenschap voort via zijn zonen, Francois en Johan, en kleinkinderen Francois-Jacques, Christelle en Michael, de 2e en 3e generatie Malan op Simonsig Wine Estate.

Tegenwoordig wordt Simonsig – zoals de nieuwe naam van het domein luidt en betrekking heeft op het magnifieke uitzicht dat het landgoed heeft over de Simonsberg – geleid door de drie broers (tiende generatie!) François (Vineyard), Johan (kelder) en Pieter (marketing) Malan. Ze hebben 210 hectare wijngaarden, beplant met een complete variëteit aan druivensoorten. Dit gouden trio weet de wijnwereld keer op keer te verrassen met kwaliteitsverhogende wijnen. Slechts een deel van de productie wordt echter geëxporteerd naar het buitenland; De binnenlandse markt zorgt voor de helft van Simonsigs’ omzet. Ze vinden het allemaal veel te lekker. En terecht!