Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een van de grote succesverhalen van Zuid-Afrika. Onder leiding van Marc Kent, die een belangrijke rol speelde in de ‘Swartland-revolutie’ en de regio en Zuid-Afrikaanse Syrah op de wereldkaart voor fijne wijn plaatste. In 2015 kreeg Marc gezelschap van Winjmaker Gottfried Mocke, Tim Atkin MW kende Gottfried in 2020 de felbegeerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker van het jaar toe, waardoor hij tot de beste van het land behoort.
Regio
Regio
Druif
Druif
Toon meer opties
Flesinhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties

Enig resultaat

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het ‘Franse’ Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren.  Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. Deze internationaal geliefde rode wijn is krachtig, een echte avondwijn. Bij het diner met een stuk gegrild vlees, bij de kaasplank als afsluiter of later op de avond bij de open haard. Ook een ideale wijn om cadeau te doen. Hij gaat erg goed bij gegrild vlees, runderstoofpot, alsmede oude gerijpte kazen