Stellenrust

Stellenrust is er trots op dat het een van de grootste wijndomeinen in familiebezit in Zuid-Afrika is. De trotse geschiedenis van Stellenrust, gesticht door meester-steenhouwer en bouwer van Kasteel de Goede Hoop, Douwe Steyn, is verbeeld in het puntgevelherenhuis op de wijnboerderij Stellenrust uit 1692. Stellerust zelf werd opgericht in 1928 en produceert sindsdien uitstekende kwaliteitswijnen.
Regio
Regio
Druif
Druif
Toon meer opties
Flesinhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Stellenrust bottelde hun eerste wijn op de boerderij in 1928. Tegenwoordig omvat de boerderij ongeveer 400 ha (200 ha beplant), waarvan de helft zich uitstrekt over de Gouden Driehoek van Stellenbosch, en de andere helft hoog in de Bottelary Hills, bekend om zijn koel klimaat en een zeebries in de late namiddag die vanuit Kaapstad naar binnen waait.

De boerderij wordt gerund door de broers Tertius (wijnmaker) en Kobus (wijnbouwer), die vastbesloten zijn om de droom van hun vader te volgen: iets teruggeven aan de arbeiders die zelf zoveel aan de boerderij hebben gegeven. Als Fairtrade-producent hebben ze een van de meest succesvolle Black Economic Empowerment-projecten in Zuid-Afrika. Dit heeft ertoe geleid dat 70 werknemers eigenaar zijn geworden van het land dat ze bewerken. Tertius zegt: “Dit zijn de mannen en vrouwen waarmee we zijn opgegroeid, we speelden samen toen we jong waren en nu werken we samen aan dezelfde droom en hetzelfde doel.”