Aaldering Estate

Regio
Regio
Druif
Druif
Toon meer opties
Flesinhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties

Toont alle 4 resultaten

Zuid-Afrikaanse wijnen met een ‘touch of Dutch’

De ambitie van ondernemers echtpaar Marianne & Fons Aaldering om één ​​van de beste wijnen van Zuid-Afrika te produceren, begon in 2004 werkelijkheid te worden toen ze een landgoed van 27 hectare kochten in Devon Valley, Stellenbosch. Dit was de geboorte van Aaldering Vineyards & Wines, een bedrijf dat zich richt op het leveren van wijnen van topkwaliteit. Door de jaren heen ontstond er een toegewijd team dat zich kenmerkt als jong, professioneel, dynamisch en internationaal. Ze maken nu zo’n 150.000 flessen wijn per jaar en dat vinden dat voldoende. Echter nooit uitgeleerd en willen blijven verbeteren. Een mooi voorbeeld daarvan is de bouw van de ‘maturation cellar’ waar men straks zo’n 175.000 flessen wijn kwijt kan. Dit moet ervoor gaan zorgen dat hun wijnen nog beter kunnen rijpen en dus van nog hogere kwaliteit zijn. Bij Aaldering heeft men continu focus op kwaliteit. Geen knieval voor grote massa supermarkt wijnen. Voor echt goed spul, zit je hier goed!
Aaldering Vineyards & Wines ligt in één van de zeven microzones van Stellenbosch genaamd Devon Valley, Zuid-Afrika’s meest prestigieuze wijndistrict.
“Het klimaat in Devon Valley, met gemiddelde temperaturen die net iets hoger liggen dan bijvoorbeeld in Bordeaux, is fantastisch om wijn te verbouwen. Wat daarnaast bijzonder is, is dat er zo’n 50 unieke grondtypes zijn, variërend van graniet tot leem. In combinatie met de koele False Bay bries plukken we hier letterlijk de vruchten van. Dit is alleen mogelijk als de rassen op de juiste plek zijn aangeplant. Bijvoorbeeld rassen als shiraz, merlot, cabernet sauvignon en pinotage op warme hellingen. Rassen als chardonnay, chenin blanc en sauvignon blanc gedijen beter op plekken waar de koele zeewind haar werk doet.  ‘Happy vines, happy grapes’, zo simpel is het eigenlijk.” En uiteraard “happy wines!

Wijnen van ‘oude wereldklasse’ met ‘nieuwe wereld technieken’

“Al vanaf het begin wordt er hier bij Aaldering wijnen gemaakt waarbij de focus ligt op pure kwaliteit. Hiervoor is duurzaam gebruik van de bodem van de wijngaarden van groot belang. Dus geen water verspilling, maar opvangen in een eigen reservoir en door middel van druppelbevloeiing de wijnstokken van water voorzien. Een ander voorbeeld van moderne techniek is het gebruiken van satellietbeelden en het gebruik van drones om het waterniveau te meten zodat er niet onnodig bevloeid wordt. Alles voor de hoogste kwaliteit druiven, want dat is én blijft de basis voor kwaliteitswijnen.”