Rood

Rode wijnen uit Zuid-Afrika kunnen over het algemeen erg fruitig zijn met mooi donker en rijp fruit. Daarnaast ziet u een duidelijke ontwikkeling bij de betere producenten om hun rode wijn eleganter en verfijnder te maken. Voor deze goede Zuid-Afrikaanse wijnen moet je dan ook bij de Zuidafrikaansewijnwinkel.nl zijn.

Regio
Regio
Druif
Druif
Toon meer opties
Flesinhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties

Toont alle 12 resultaten

Zuid-Afrika biedt een perfect klimaat voor wijnbouw

ZuidAfrikaanse rode wijn is wereldberoemd om zijn rijke smaak en complexiteit. Verfijnde tannines, diepgang en een breed scala aan smaken maken deze wijnen uniek. Deze wijn is gemaakt van druiven die in een perfect klimaat groeien; warm en droog in de zomer en koel en nat in de winter. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat de druiven optimaal worden geteeld.

De wijnen zijn een echte delicatesse. De smaken zijn zo verschillend: vruchten, zoetstoffen, kruiden, rode bessen, karamel en koffie. Iedere druif heeft zijn eigen smaakprofiel, waardoor deze wijnen veelzijdig en complex zijn. Bovendien hebben de wijnen een hoog alcoholpercentage dat bijdraagt aan hun rijke smaak.

Zuid-Afrika behoort tot de Nieuwe Wijnwereld, maar maakt al eeuwenlang wijn

De ZuidAfrikaanse rode wijnen hebben een lange en gevestigde geschiedenis in het land. Deze wijnen worden al sinds de 17e eeuw geproduceerd, waardoor er een breed scala aan wijnen is. Van heldere, lichte wijnen tot volle, krachtige wijnen. Er zijn zelfs wijnen met een lage zuurgraad en wijnen met een hoge zuurgraad, waardoor er voor iedereen wat te vinden is.

Zuid-Afrika wordt als een land uit de ‘Nieuwe Wijnwereld’ beschouwd. Met ‘Oude Wijnwereld’ wordt doorgaans verwezen naar wijnlanden in Europa zoals Frankrijk, Italië en Spanje en ‘Nieuwe Wijnwereld’ naar alle landen daarbuiten zoals Chili, Zuid-Afrika en Australië. Echter betekent ‘nieuw’ in dit geval niet dat er nog maar sinds kort druiven worden verbouwd.

ZuidAfrikaanse rode wijn is een heerlijke optie om te genieten. De rijke smaak en het brede scala aan smaken, in combinatie met de lange geschiedenis van deze wijnen, maken deze wijn tot een unieke ervaring. Proef deze wijn en voel de diepgang en complexiteit in alle glazen. U zult niet teleurgesteld zijn in deze smaakvolle wijn.

Zuid-Afrikaanse wijn is tegenwoordig van hoge kwaliteit

Sinds de jaren ’90 (na het beëindigen van de Apartheid) kreeg de export vanuit Zuid-Afrika een enorme stimulans. Al snel werd er veel rode wijnen als bulk  geproduceerd tegen lage prijzen. Echter, er is reeds een jaar of 15 een duidelijk kentering en sindsdien hebben de wijnboeren zich nog meer toegelegd op het produceren van goede kwaliteit, waarmee de Zuid-Afrikaanse wijnboeren tegenwoordig wereldwijd geliefd en beroemd zijn.

De Zuid-Afrikaanse wijnmakers waren door de apartheidspolitiek grotendeels afgesloten van de ontwikkelingen in smaak en wijntechnologie. Gelukkig zijn er nu wijnen die zich met de wereldtop kunnen meten waarbij elegantie en herkomst bovenop staan. Daar zijn we bij de zuidafrikaansewijnwinkel.nl erg blij en hebben ze ook volop in het assortiment.

Welke druiven verbouwt men in Zuid Afrika?  

Pinotage 

De belangrijkste druivenrassen in Zuid-Afrika zijn de Cabernet Sauvignon, de Shiraz, de Merlot en de Pinotage. De Pinotage is een echte nationale Zuid-Afrikaanse rode druif, waar de wijnbouwers erg trots op zijn. Hij is gekweekt als mix van de Pinot Noir en de Cinsault. Deze stevige, vol fruitige en soms ook kruidige wijn heeft smaken van kersen en pruimen en heeft een rokerige, aardse smaak. Hij heeft een geur van frambozen, aardbei en banaan. 

Inmiddels wordt deze druif ook in andere landen verbouwd, zoals Nieuw Zeeland, Brazilië en Verenigde Staten.  

Merlot 

Ook de van oorsprong Franse druif Merlot is een veel aangeplante druif in Zuid-Afrika. De wijnen van deze druif hebben een zacht en soepel karakter. Hij wordt vaak gebruikt om de wijnen van de Cabernet Sauvignon zachter te maken. Maar de druif maakt ook op zichzelf heerlijke niet complexe, fruitige wijnen met een eigen karakter. De zachte druif heeft niet zoveel tannines en smaakt naar bosbes, zwarte kersen, bramen en pruimen. Als de druif lang heeft gerijpt proeft men ook leer.  

Shiraz 

Een andere veel aangeplante druif is de Shiraz. De Shiraz groeit uitbundig in het warme, zonnige en droge Zuid-Afrika. De wijnranken van deze druif moeten vaak gesnoeid worden, anders verliezen de druiven hun smaak, met als gevolg smakeloze en flauwe wijnen. Het is een sterke druif die ongevoelig is voor de meeste plantenziekten. Door de dikke schil krijgt de wijn een dieprode kleur, veel zuur en veel tannines. De wijnen zijn vol en krachtig. De jonge wijnen hebben een geur van rode rijpe vruchten en peper. De oudere wijnen hebben ook geuren van zwarte bes, pruim, framboos, ceder en bloemen. Het is een druif die bijzonder goed te mengen is met andere druifsoorten. Heeft u zin gekregen in een heerlijke rode wijn uit Zuid-Afrika?  Snel bestellen maar bij de Zuidafrikaansewijnwinkel.nl